Tikva u umaku od gljiva
za dvije osobe
Sastojci:
500 grama šampinjona
1 mrkva
bijelo vino
papar, sol
1 kg sirove tikve
dva jaja
crvena paprika
po želji (krumpir, sir)
muškatni oraščić
Ispecite ili ispirjajte tikvu s malo soli i crvenom paprikom. Dodajte muškatni oraščić. Ako dodajete krumpir i/ili griz i sir, krumpir stavite pirjati s tikvom, naribani sir dodajete na kraju, kao i griz ako ga koristite. Umućena jaja dodajte zadnja. Stavite u maslacom namazanu vatrostalnu posudu i zapecite dok ne porumeni (zagrijana pećnica oko 20 minuta na 180 C).
Umak pripremite tako da posoljeni luk popržite na maslinovom ulju, dodajte sitno naribanu mrkvu i narezane šampinjone. Podlijevajte bijelim vinom, poprarite i poželji dodatno posolite.
Poslužite tikvu narezanu na veće kocke prelivenu s umakom, te ukrasite salatom.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar